Biztos totál naív vagyok, de miért kell az embereknek megkattaniuk, ha politikáról van szó? Miért kell a neki nem tetsző pártokat sátáninak hinnie, és annak követőit pedig elvetemült gonoszoknak? Vagy éppen megtévesztett agyatlan barmoknak?

Van néhány megválaszolatlan kérdése e mélabús népnek, hát tessék:

Jön a Fidesz túlhatalma, 2/3-os többség, sérül a demokrácia, OViból király lesz

Tényleg meglesz a kétharmad, ezt nem is kétlem. A demokrácia viszont pont akkor érdekes, ha sérülni látszik. Akkor kovácsolódik össze a nemzet egységgé, hogy letörje a zsarnokságot. Erre volt már példa a történelemben nem egyszer. Királyi dinasztiáink is voltak szép számmal, egyiknek sem jött össze. Személy szerint a Fidesznek csak négy évet adok, mert nem fogják kibírni, hogy ne kezdjenek okoskodni (hiszen minek tepertek akkor a hatalomért?). Abban az esetben ha nem állnak neki megváltani a világot négy éven keresztül, akkor viszont maradhatnak, hisz más baj nincs velük.

Megújul-e az MSZP? Most akkor a Gyurcsány takarodj polókat érdemes még kivasalni?

Szerintem igen, jön Feri és fog méllyen a kamerába nézni. Engem nem izgat, miért venném el a nagyszüleim egyetlen örömét? A sok korrupciós ügyet már soha nem fogják tudni lemosni, attól még elhiszem, hogy valamiért őket komolyabban veszik keleten és nyuagton egyaránt. Hogy miért és ez mit számít, arra nem tudom a válaszokat.

Segítség! A nyilasok már a spájzban vannak.

Ja igen, ha nem világos, akkor itt a Lobbi Oroszországért Mozgalom áll, csak ők még nem is tudják. Az ideológiai imperializmus (birodalomépítés) 100 éve még a kommunista oldalról ment és tessék. A világ legdurvább neonáci és skinhead bandáit tűrő és támogató Putyin csapat új buliban is utazik, a gazdasági válság okozta zűrzavarban befolyást szereznek több kisebb országban. Egy gyenge határvidékkel rendelkező EU legalább is nem fogja bekepbelezni Ukrajnát és semmilyen reform nem csorog át Fehéroroszországba sem így. Ügyes. Hogy éppen nyilasok, vagy gárdisták, vagy vidéki tanítók. Kit érdekel. Ügyes PR, jó kommunikációja a társ-i konfliktusoknak, zseniális kurucportál és máris frakció a parlamentben. Igaz a 16% négy év múlva jó ha feleannyi lesz, de akkor is. Stefan Csurka nem jutott el idáig. Talán mert kevesebb volt a zs a stábban, hiába na, azok még nácipártot csinálni is jól tudnak, ha egyszer abban van a zseton.

Most akkor lehet más az szadesz?

Nem vagyok politológus (gondolom egyértelmű volt eddig is), de miért nem veszi senki a fáradságot, hogy megnézze kik csinálják az LMP-t? Pont szadista nincs köztük. Fidesz, szoci, zöld stb egy csomó. Szóval ezt nem ragozom. Inkább az a kérdés, hogy meddig bír hiteles maradni a pártocska. Attól tartok nem sokáig. Hamar eljön az a pillanat, amikor kénytelenek lesznek rájönni, hogy a választók nem észlények, hanem érzelemgépek és ha nem ezt az igényt elégítik ki, akkor mennek a süllyesztőbe. Viszont ezzel pont azt fogják elveszíteni, amivel most kampányoltak.

Akik kiestek

Attól tartok mennek a süllyesztőbe. Azt beszéltük a múltkor, ha a Demszky négy évvel ezelőtt visszavonul, akkor még szobrot is kapott volna, így kb. örülhet, ha nem dobálják meg amikor hazamegy az utolsó munkanapon. Spec a Kuncze jól csinálta, nyílván sokan nem szeretik zsigerből, de a csávó ki tudott szállni időben. De ahogy a Torgyinak sem jött össze a visszatérés, úgy Ibolya, vagy a Fodor is ezentúl tévéből nézi a parlamenti közvetítést.

Összegezve

Lássuk be, kis ország vagyunk, így nagyjából ugyanaz a kis kör jelenti a politikusokat is, ebből kell gazdálkodnunk. És milyen a kormányunk, hát olyan amilyet megérdemlünk. pontosan úgy dolgoznak, ahogy azt mi tőlük elvárjuk, de sajnos az eddigi tapasztalat, hogy mindig visszatérünk ahhoz, hogy a nép az elesett, béna szerencsétlen, aki egy erős, gondoskodó államra vágyik, amelyik megoldja helyette az összes problémát. Na most az elmúlt 8 évben ezt nem kaptuk meg, Most megint ezt kérjük, annak örülnék, ha nem azt kapnánk, hanem egy partnert, amelyik teszi a dolgát.

Kívánok szép négy évet, már amennyire az lesz!

 

 

 

Szerző: napielem  2010.04.23. 20:47 Szólj hozzá!

Címkék: politika választás mszp fidesz szdsz mdf jobbik lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://napielem.blog.hu/api/trackback/id/tr931946561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása