Tudom eltelt pár nap az aktualitásból, de mindegy mert jövőre újra téma lesz, szóval a kérdés, a neonáci fiatalok miért pont Hess tűzték ki példaképnek? Miért őérte sírnak és menetelnek? Csak azok kedvéért akik azt sem tudják miről beszélek: a neonácik kedvenc mártírja Hess, akiért idén is szerettek volna masírozni, persze mivel ezt tiltják nekik, jöttek volna Pestre, ahol az utolsó pillanatban szintén tilos lett, szóval hoppon maradtak, esetleg egy fergeteges házibulit tarthattak ahol elsírhatták egymásnak bánatukat a német, magyar meg nem is tudom ilyen származású kopaszok.

     Kezdjük azzal, hogy Rudolf Hess egy impotens; zakkant béna bábu a Harmadik Birodalom vezetői közt. Amolyan kakukkfióka. Nem is tudom mit keres ott. Az egyetlen érdeme, hogy Hitlerrel egy cellában volt, amikor a müncheni puccskísérlet miatt ülniük kellett egy kicsit. Itt írták meg ugye a Mein Kampfot, tudni illik, hogy Hitler beszédáradatát Hess vetette papírra, illetve szerkesztette, így tulajdonképpen közös műről van szó, de mindegy, mert a legtudálékosabb náci sem olvassa szívesen azt az unalmasan rosszul írt förmedvényt, bár lehet hallani olyan hangokat, hogy a tömegkampányokról és marketingről már akkor olyat írtak, amit máig használnak, de akinek ilyesmi kell, az talál naprakészebb munkákat is.

     Szóval Hess a kistitkár, akit a Führer amolyan mindenesnek használ a hatalomhoz vezető úton. Annyi bizonyos, hogy a hataloméhes segédnácik között szép lassan súlytalanná válik a kis Rudolf, csupán annyi a dolga, hogy aláírja a főnöke parancsait, azoknak meg ugye nála tökösebbek sem mertek volna ellentmondani. És itt jön az életének egyetlen említésre való cselekedete, mikor már javában zajlik a háború 41-ben a Szovjetunió megtámadása a küszöbön áll, akkor ő nagy hazáját és kis családját hátrahagyva beül egy vadászgépbe, átrepül Skóciába, hogy egy volt nácibarát nemes közvetítésével majd Churchillt meggyőzze a különbéke szükségességéről, így Németország elkerülheti a kétfrontos háborút. Ki az aki nem tudja mi lett belőle? Semmi. Azonnal leültették, senki szóba nem állt vele. Nem beszélve arról a döbbenetről, ami Hitleréknél volt, mert a hivatalos verzió szerint ez egy teljesen elmebeteg magánakció volt. Még annyit róla, hogy így élete hátralevő 46 évét rácsok mögött töltötte, mert Nürnbergben egyedül ő kapott életfogytiglant, amit Spandauban töltött. Hogy maga fojtotta meg magát 93 évesen, vagy valaki segített neki az szintén rejtély.

     Itt jön ami érdekes. Miért ő lett a modern hitleristák példaképe. Két lehetőséget találtam hosszú töprengésem alatt. Az első a hivatalos verzió, nem is kellett keresni, a „béke mártírja”. Micsoda hülyeség. Ezt elhiszi tényleg valamelyik náci is? Hát ki az ördög akar békét? Szerintük azért érdekes a náci birodalom, meg az egész mozgalom, mert békét akartak. Holnap meg az erőszak ellen fognak tüntetni szintén valamelyik náci nevében. Mondjuk „Mengele, egy humánus barát a borzalomban” vagy a Hitlerjugend erényei közé veszik, hogy lám Ratzingerből is pápa lett. Ez hülyeség, mint ahogy 1939-et Németországban a béke évének titulálták, biztos Hess ötlete volt ugye? Hess nem békét akart, hanem győzelmet a háborúban. Szóval ez kilőve.

     Akkor marad egy dolog, a hűsége. Hess volt az egyetlen, aki nem határolódott el Hitlertől olyan élesen mint más rabtársai (kivéve akiket kivégeztek 46.ban). A többiek 10-20 éveket ültek, szóval volt lehetőségük új életet kezdeni, vagy valami nagyon régit folytatni és ráadásul ugye nem is ők voltak a főbűnösök, szóval nem volt túl nehéz elhatárolódni a diktátor mocskos örökségétől. Hessnek szegények viszont mindegy volt. Amikor 45-ben átvitték Angliából Nürnbergbe és találkozott egykori társaival ő volt az aki karlendítéssel köszönt nekik. Milyen szánalmas. Mindenki tudta, hogy Hitler milyen ronccsá lett a végére, kibújt a miniszörny arca a közvetlen környezetének is, most mindenki a saját életét féltette, ő meg mint egy iskolai tréfacsináló nekiáll heilezni. Szóval sem az őrök, sem pl Göring nem díjazta ezt a poént. És az egyre jobban megkattanó Rudolfot köztudott, hogy Spandauban is kerülték a társai. Simán kijelenthetjük, hogy egyszerűen leépült szellemileg, szóval az eszme mellett sem állt ki, csupán nem állt neki megbánni bűneit, szerintem nem is igazán értett miért kell neki ülnie.

     Hessről ennyit. De miért nem más nácik iránt csöpög a nácik nyála. Mondjuk Himmler, vagy Göbbels, sokkal tökösebbek voltak. Vagy ott van Speer aki megúszta tulajdonképpen és Londonba járt előadásokat tartani miután szabadult. Vagy Mengele, aki ki tudott búkni a felelőségre vonás alól. Ráadásul őt egy magyar házaspár bújtatta, milyen szép összmunka mondanák egymásnak a magyar és német újhitleristák. Szóval a helyükben nem a mozgalmuk fekete bárányát, gyenge láncszemét isteníteném, hanem valaki olyat, aki rendelkezett valami olyannal, amit nem lehet megkérdőjelezni. Ügyes volt, vagy okos, vagy bátor, de könyörgöm az ütődött, kissé fogyatékos képet öltő Rudit hagyjuk aludni örökre.

 

 

Szerző: napielem  2009.08.18. 09:42 Szólj hozzá!

Címkék: rudolf neonáci hess

A bejegyzés trackback címe:

https://napielem.blog.hu/api/trackback/id/tr291316953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása